Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Richard II

October 7, 2023 @ 7:00 pm - 9:10 pm CEST

Oplev Olaf Johannessen som Richard II – en elendig leder omgivet af dårlige rådgivere

Shakespeares Richard II magter ikke rollen som konge, men har i stedet travlt med at spille konge. Han er lunefuld, magtfuldkommen, selvoptaget, ødsel og køber sig til venskaber, mens pengene fosser ud af statskassen. Han får adelen på nakken, da han afkræver dem nye skatter, fordi hans dårlige rådgivere har opildnet ham til at gå i en nytteløs krig mod Irland.

I kongens fravær bliver venner til fjender, og i sit fald indser Richard sin selviscenesættelse, afmonterer magtspillet og viser sig med sin poetiske veltalenhed som et humanistisk menneske inderst inde. Men da er det for sent …

Olaf Johannessen i titelrollen omgives af et stærkt ensemble bestående af otte mænd i de mange roller som venner og fjender i denne galgenhumoristiske tragedie af et magtspil.

Instruktør Staffan Valdemar Holm og scenograf Bente Lykke Møller stod med stor succes bag Det Kongelige Teaters opsætning af Richard III, Shakespeares mest kendte kongedrama, om afslutningen på den blodige borgerkrig, Rosenkrigene. Nu kaster det prisbelønnede makkerpar sig over Richard II, der foregår 100 år tidligere og indvarsler Rosenkrigene.

Venue

Det Kongelige Teater – Skuespilhuset
Sankt Annæ Plads 36
Copenhagen, 1250 DK
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *